CASE STUDY

Meteogroup Online Content Bibliotheek

Meteo is de wereldwijde weather authority. Maar de wereld wist dat nog niet.

Scroll down

Client

Meteogroup

Project

Online content bibliotheek

In het kort

Meteogroup is het meest accurate weerbedrijf ter wereld. Maar omdat ze vanuit Nederland vooral achter de schermen werken, bleef hun naam lang onbekend. El Contento stampte in luttele maanden een online content bibliotheek voor ze uit de grond. We zetten de kennis van de experts om in tijdschriftachtige blogs en deep-dive white papers, en maakten Meteogroup kennisleider in hun vakgebied. Zo!

De opdracht

Content blueprint

Content strategie

Content creatie

Wat levert een content bibliotheek op?

Als je veel goede content creëert rondom hetzelfde thema, is de gehele 'topic cluster' beter vindbaar door Google. In het geval van Meteogroup is het dus een uitstekend idee om meerdere blogs te schrijven die samen één categorie vormen. Let op: kwaliteit gaat boven kwantiteit! Google volgt de mening van zijn klanten (=jouw websitebezoekers) en die blijven alleen op je website als ze er relevante en leesbare informatie vinden.

Het tweede voordeel van een online content bibliotheek is dat je werkt aan je positie van kennisleider. Met een sterk informatieplatform geef je het signaal af dat je veel weet en je kennis graag deelt met je doelgroep. En dat helpt. Uit onderzoek van onder andere Edelman blijkt namelijk dat zakelijke beslissers de expertise van een leverancier steeds vaker meenemen in hun keuzes.

De Meteogroup Online Content Bibliotheek in cijfers

0

Blogs

0

Case studies

0

White papers & factsheets

quote

"Een online content bibliotheek draait om kwaliteit. Je kan nog zoveel schrijven, als het niet wordt gelezen, maak je geen impact."

André Bisschop- El Contento

Wil je werken aan je positie als kennisleider?

We helpen je graag op weg!

Koffie of thee?