CASE STUDY

Introducing 'Mr White'

Zo leidt Tanatex Chemicals de grote kledingmerken naar haar website.

Lees beneden verder >

Klant

Tanatex

Project

Inbound marketing campagne

In het kort

Pionieren met inbound marketing is altijd een goed idee, zeker in een klassieke sector. Maar spannend in het wel. De marketing manager van Tanatex Chemicals durfde het aan en haalde El Contento aan boord. Na de lancering van de eerste inbound campagne kon hij zijn collega's met één slide overtuigen. De ongekend positieve resultaten en spraakmakende nieuwe klanten behoefden namelijk weinig uitleg. Benieuwd hoe El Contento het aanpakte? Scroll omlaag!

Scope of Project

Campagne blueprint

Lead nurturing content

Promotie via owned media

De resultaten

Uiteindelijk werd het blog 729 keer gelezen en vroegen 93 lezers het white paper aan. Het conversiepercentage lag daarmee op 12,8%, wat ongekend hoog is voor een B2B campagne. Met de kwalitatieve resultaten ging het zelfs nog beter. De merken Adidas, Gap, Lululemon en Victoria’s Secret meldden zich en werden allevier klant. Het succes van de Extreme Whiteness campagne maakte de weg vrij voor andere campagnes en al snel kreeg de marketing manager van Tanatex Chemicals mails van product specialisten met de vraag wanneer hun concept nou aan de beurt was.

De Extreme Whiteness campagne in cijfers

0

Blogviews

0

Prospects

0

Conversiepercentage

quote

"Deze campagne is een schoolvoorbeeld van inbound marketing. Het geheim zit 'm in de LinkedIngroepen: die werden gedeeld door een expert, niet door een bedrijf"

Robbert van den Heuvel- El Contento

Ook starten met inbound?

Neem contact met ons op, dan denken we met je mee!

Koffie of thee?